Afazijada na Zoomu

V torek, 30. marca 2021, se je ob 10. uri deset afazistov prvič srečalo na Zoomu. Povezali smo se z vseh koncev Slovenije - iz Ljubljane, Maribora in Kranja. Klepetali smo 40 minut. Srečanja so se udeležili Jernej Sluga (koordinator Afazijade), Tamara Ivošević (vodja 1. skupine v Ljubljani), Vojko Kuhar (vodja 2. skupine v Ljubljani), Marija Michaud (vodja 3. skupine v Ljubljani), Miša Zupanič (vodja skupine v Mariboru), Robert Ravnikar (vodja skupine v Kranju), Miran Kunst (predsednik mariborskega društva) in Samo Žebavec, Andrej Berginc in Franc s svojo ženo Vlasto. Skupini afazistov sta se pridružili tudi dve študentki logopedije Maša in Nina, ki sta napisali zapisnik srečanja v slovenskem jeziku. Z nami je bila tudi bodoča študentka nevrologije Ula, ki bo zapisnik prevedla v angleški jezik in še malo dodala o afaziji.

Na srečanju so vsi udeleženci na kratko povedali nekaj o sebi. Vsak je povedal, od kod prihaja in kaj rad počne. Afazisti so na kratko opisali svojo izkušnjo z možgansko kapjo. Potem smo se pogovarjali o COVID-u in o tem, kako ohranjamo stike s svojo skupino v tem času. Trije udeleženci so ugotovili, da živijo zelo blizu in bi lahko šli kdaj skupaj na sprehod. Poklepetali smo tudi o rojstnih dnevih, ker je imela Miša ravno rojstni dan. Logopedinji Maša in Nina sta obljubili, da nam po mailu pošljeta nekaj kratkih vaj za komunikacijo.

Srečanje je bilo zelo sproščeno. Super smo se imeli! Veliko smo se hecali in zabavali. Ugotovili smo, da je Zoom postal že prav simpatičen. Sklenili smo, da se bomo na tak način srečevali vsak zadnji torek v mesecu. Morda se nam bo pridružil še kdo drug!