Letni sestanek združenja AIA 2020

Jernej Sluga

Vsakoletni sestanek združenja AIA je letos potekal nekoliko drugače, in sicer preko videa, v soboto, 10. oktobra 2020. Prve tri točke so bile namenjene pozdravu, pregledu prejšnjega zapisnika in kratkemu klepetu, kako preživljamo trenutno situacijo s covid-19.

Sledil je pregled dejavnosti v zadnjih 12 mesecih, kar smo pred tem že strnili na četrtkovem video sestanku upravnega odbora. Ključne dejavnosti so povezane z načrtovanjem novega sedeža v Švici, s predstavitvijo združenja na družbenih omrežjih, veliko truda pa je bilo vloženega v prenovljeno spletno stran. Nove načrte smo potrdili z glasovanjem. Vsi smo se strinjali, da se sedež premakne iz Belgije v Švico, da letna članarina ostane enaka, 150 €, in da se odboru pridruži peta članica, Marina Charalambous iz Cipra. V drugem delu sestanka je vsak udeleženec v nekaj minutah v powerpoint predstavitvi povzel ključne dogodke tega leta in ideje za prihodnost. Tudi sam sem imel predstavitev, pri čemer mi je pomagala Fanni, predvsem zaradi angleščine, ki mi v drugem življenju dela težave.

Do zdaj smo vsakoletni sestanek imeli v živo, vsakič na drugi lokaciji. Za letos smo načrtovali druženje in sestankovanje na Cipru, vendar so nam trenutne razmere načrte prekrižale. Upam, da se naslednje leto ponovno vidimo v živo, kar na Cipru, kot smo načrtovali.