AIA konferenca na Dunaju

Jernej Sluga

Na pot proti Dunaju sem odrinil že v petek dopoldne, 7.10.2016. Nekaj članov AIA je že prispelo in zvečer smo se dobili na večerji. Veseli smo bili ponovnega snidenja, saj se nismo videli že od prejšnje konference, ki je bila Sevilji, v Španiji.

V soboto nas je čakal kar intenziven dan, saj nam ga je organizatorka Jacqueline Stark zapolnila do zadnje minute. Konferenca je bila v Austrian Academy of Sciences. Na začetku smo se vsi predstavili in povedali nekaj malega o sebi in naših domačih organizacijah. Predstavili so se člani s Finske, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Švice, Francije, Madžarske, Nemčije in Grčije. Imeli smo nekaj ovir pri sporazumevanju, vendar smo jih uspešno premagali, saj smo predstavniki afazičnih društev.

Po uspešni predstavitvi smo se malo bolj poglobili v projekte posameznih društev ter delili svoje izkušnje. V tem delu konference sem nas predstavil s power point predstavitvijo in videom o kolesarjenju od Hodoša do Pirana. Video je bil zelo dobro sprejet, glavna organizatorka pa je obljubila, da ga bodo naložili na uradno stran AIA združenja (www.aphasia-international.com). Novice sem bil zelo vesel, saj bo tako video lahko dosegel še več ljudi in jih spodbudil k sprejemanju novih izzivov.

Med druženjem in predstavitvami drugih držav sem ugotovil, da je slovensko AIA društvo v zaostanku glede na ostale države. Veliko dela nas čaka na tem področju.

Ena od točk konference so bile volitve za predsednika in člane izvršnega odbora. Predlagali so me za enega od petih članov, za kar sem bil zelo počaščen.

Po uspešno zaključeni konferenci smo se dobili na večerji, kjer je sledilo druženje v bolj sproščenem vzdušju.

V nedeljo, je že sledil čas poslavljanja in vsi smo bili presenečeni, ker je vikend tako hitro minil. Vsi se že veselimo naslednjega snidenja, ki bo predvidoma v Grčiji.