Infosek in drugo življenje

Jernej Sluga

Od 28. do 30.11. se je v Novi Gorici odvil že 16. Infosek, največji osrednji dogodek s področja informacijske varnosti v Sloveniji v letu 2018. Palsit, organizator konference, je tudi tokrat poskrbel za pester program z najnovejšimi trendi in spoznanji, ki jih prinaša informacijska varnost, tako v slovenskem, kot tudi v evropskem prostoru. Špica International si bo letošnji dogodek še posebej zapomnila, saj je za uspešno izveden projekt postavitve sistema za kontrolo pristopa v Luki Koper, prejela nagrado za Slovenski varnostni produkt leta 2018.

Dogodek, katerega se vsako leto udeleži več sto ljudi, smo letos zaključili z zadnjim, mojim predavanjem na temo Drugo življenje. Na povabilo organizatorja sem obiskovalcem predstavil, kako je minilo 20 let drugega življenja po kapi. Udeleženci so si lahko del mojega drugega življenja pogledali v videu Od Hodoša do Pirana.

“Nejc je bil v prvem življenju vodja prodaje v Špici. Kot vsak odličen prodajalec, malo govori in pronicljivo prisluhne težavam sogovornika.” Tone Stanovnik, direktor Špice International.