Bolezen mi je spremenila življenje!

Štefka Zupanič – Miša

Dne 29. 05. 1996 sem se znašla v Ljubljani, v Kliničnem centru. Zaradi hudega glavobola je bila potrebna operacija. Operiral me je doc. dr. Borut Prestor dr. med. Trajala je približno sedem ur. Zdravnik mi je po njej razložil, kaj se mi je zgodilo. Povedal mi je, da sem imela hematom, ki je bil na levi strani glave. Pričela sem jokati, ker nisem mogla govoriti in niti ne kaj napisati. Imela sem zavito glavo in ko sem se pogledala v ogledalo, je bil to zame šok. Lase so mi ostrigli, prej sem imela dolge. Jokala sem iz dneva v dan. Bilo je grozno.

Najhuje je bilo to, da nisem mogla govoriti. Starši so mi v bolnico prinesli tablo, na katero sem vadila pisanje. Rada bi napisala ime svoje hčere, pa sem začela: TARAMA (Tamara). Imela sem limit, hotela sem vedeti za stanje oz. za podaljšanje limita ZA STAVNJU ……

To, kar sem vadila imam tudi v zvezku. Nisem mogla ne pisati, govoriti in ne hoditi.

V sredini meseca junija so me spravili na invalidski voziček. Dne 1. 7. 1996 sem bila premeščena v Zavod za rehabilitacijo v Sočo v Ljubljani. Tam sem bila približno dva meseca. Ker sem imela domotožje po hčeri, ki je bila takrat stara pet let, sem odšla iz zavoda. 24. 9. 1996 sem nadaljevala zdravljenje v Splošni bolnici v Mariboru, na Oddelku za medicinsko rehabilitacijo. Tako sem začela počasi govoriti in hoditi. Bila sem zaposlena na Sodišču v Mariboru kot vpisničarka. Stalež je trajal pet let. Dne 16. 3. 2002 pa so me invalidsko upokojili.

Bila sem poročena. Moj zakon je trajal deset let. Ker nisem imela moževe podpore, sem se razvezala. Po dveh letih sem spoznala prijatelja Staneta, s katerim sem hodila sedem let. Stane me je vozil na terapije in mi stal ob strani. Vpisala sva se v CVB klub Maribor. A življenje je bilo za Staneta kratko. Dne 13. 1. 2007 je prenehalo biti njegovo srce.

S pomočjo mojih prijateljev iz CVB kluba sem se postavila na noge. Sedaj hodim v klub in se po svojih močeh zabavam, hodim na izlete …

Vpisala sem se tudi v CVB klub Ljubljana, sekcija za šport in žur, ki jo vodi Nejc Sluga. Nejca poznam že več let, spoznala sva se v Soči.

Dne 19. 1. 2008 je imel Nejc deset let, odkar ga je kap. Skupaj s to sekcijo me je dne 18. 1. 2008 povabil na Pohorje. Bilo je nepozabno, saj nisem smučala že približno trideset let.

Še več takšnih žurov!