Rotary Club Novo mesto in Ljubljana pomagala Združenju CVB

Jernej Sluga

Pred kratkim sem govoril z nekdanjim sošolcem z Fakultete za elektrotehniko, Andražem Rumpretom, direktorjem Iskre PIO iz Šentjerneja. Pogovarjala sva se o donaciji, ki bi jo njihovo podjetje in Rotary Club Novo mesto, katerega član je Andraž, namenilo Združenju CVB. Andraž me je presenetil s predlogom, naj v zameno za donacijo pripravim predavanje o svoji izkušnji z možgansko kapjo ter o delovanju Združenja.

Predavanje v novomeškem klubu sem imel v ponedeljek, 11. 9. 2017, skupaj s predsednikom Združenja, Milanom Čučkom. Predstavil sem svoje »drugo« življenje, življenje po kapi. Zaključil sem s predvajanjem posnetka o kolesarjenju od Hodoša do Pirana. Milan Čuček pa je predstavil Združenje CVB. Po predavanju sva prejela nekaj pohval, med drugim tudi od bivšega IT direktorja Krke, Dušana Dularja.

Prav po naključju pa sem na poti domov srečal direktorja Stanovanjskega sklada RS, Črta Remica, ki je tudi član Rotary Cluba Ljubljana. Povedal sem mu o dogodku, na katerem sem pravkar bil, in povabil me je, da bi predaval tudi za ljubljanski klub. Vabilo sem z veseljem sprejel. V sredo, 13. 9. 2017, sem predaval v Hotelu Union. S svojo udeležbo na predavanju me je razveselil tudi Franc Hočevar, nekdanji direktor URI Soča.

Oba z Milanom Čučkom sva vesela, da sva lahko predstavila mojo zgodbo in Združenje CVB. Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujeva Rotary Clubu Novo mesto in Rotary Clubu Ljubljana.