Sex po kapi

Anna de Roll

Dragi sotrpini in bralci. Tu boste našli skoraj vse, kar ste si vedno želeli vedeti o seksu v svojem drugem življenju, pa si niste upali vprašati.

Po bolezni, ki vas je prizadela, se lahko pri nekaterih bolnikih pojavijo problemi psihološke ali/in fiziološke težave, ki vas ovirajo pri vaših spolnih užitkih. Pri moških gre običajno za težave z otrdelostjo vašega prijateljčka. Pri ženskah pa za sindrom stare device, luštnega je kar naenkrat konec.

Predvsem brez panike, orodje je že dobro. Morda pa bi bil lahko prvi korak do ozdravitve odkrit pogovor z vašim partnerjem saj je vaša težava dejansko tudi njegova, ki vam lahko pomaga pri razgovorih z zdravnikom, vsaj s svojo moralno podporo.

Prvo pomoč dobite pri svojem osebnem zdravniku. Brez strahu in zadržkov se mu izpovejte. To so profesionalci, ki jih še tako strašno intimne težave ne spravijo iz tira. Predvsem se ne zapirajte vase in ne mučite se z najbolj črnimi mislimi kar jih premorete. Ne jemljete kakršnakoli zdravila, lahko sami naredite vsaj to, da si preberete stranske učinke zdravil, ki včasih povzročajo tudi več ali manj izrazite tovrstne težave in se nato posvetujte z zdravnikom glede ukinitve ali zamenjave zdravila z drugim.

Večina izmed nas je že jemala antidepresive, ki so tudi uradno potrjeni, kot možni povzročitelji težav v spolnosti. Tudi nezdrav način življenja lahko povzroči tovrstne probleme. Kaj je nezdrav način življenja pa čivkajo že vrabci na strehi.

Vseeno bomo našteli tovrstne grehe: kajene, tvegano in škodljivo pitje alkohola ter uživanje drog. Ne zadovoljite se z nižjo kvaleteto življenja, ki vam jo je vsilila bolezen, borite se in uredite stvari vaš v prid. Sedaj lahko na delo, s temi pripomočki za moške in ženske.

www.zdruzenjecvb.com/strokovni-clanki.html