Burja na Krasu

Jernej Sluga-Nejc

S prijateljem Bokijem sva se aprila udeležila kolesarjenja po Krasu, ki ga je organiziral Polet. Lepo sončno vreme je spremljala rahla burja. Proga je bila dolga 45 km. Približno po pol poti vožnje, na ravnini, kjer je bila burja močnejša, sem padel. Ker je bilo organizirano spremstvo, je na mesto nesreče prišel rešilec, ki me je odpeljal v bolnišnico v Sežano. Ugotovili so, da imam zlomljeno levo, torej zdravo ramo. Odpeljati so me hoteli v bolnico Izola, vendar sem prosil prijatelja, da me je odpeljal v Ljubljano v Klinični center. Opravili so rentgen rame in potrdili njen zlom. Sprejeli so me na Travmatološko kliniko. Dr. Slobodan Macura mi je pojasnil, da je zlom rame raven in operacija ni potrebna, le opornica. Mesec dni sem nato preživel na Travmatološki kliniki, ker sem si poškodoval levo zdravo roko, desna pa je poškodovana od kapi. Tudi na wc nisem mogel brez pomoči. Na srečo sem imel v bolnici veliko obiskov.

Sem predsednik nadzornega odbora društva CVB, zato sem moral potrditi finančno poročilo za leto 2009, ki so ga kasneje potrdili na letni skupščini. Ker sem bil ta čas v bolnišnici, je k meni s poročilom prišla prim. Dr. Ruža Acimovič. Na skupščini naj bi imel tudi predstavitev posnetkov s smučanja v Italiji. Predstavil naj bi tudi organizacijo vseslovenskega izleta v Ljubljani. Ker pa sem bil v bolnici, je poročilo predstavila Zlatka Babšek.

Bil sem zelo vesel, da so me po mesecu dni na Travmatološki kliniki premestili na rehabilitacilo na Sočo. Zame je skrbel Dr. Primož Novak, moj fizioterapevt pa je bil Aleksander Zupan. Za fizioterapijo nisem najbolj zagnan, ker pa potrebujem zdravo roko, sem se zelo potrudil.

S pomočjo sester so bili dnevi krajši. Zvečer pa smo s pacienti igrali tarok.

Bil sem na Soči, ampak so prišli so kapisti, me ugrabili in odpeljali smo se na Kras. Najprej smo si šli ogledat mesto mojega padca s kolesa. Potem pa smo šli na praznovanje 10. obletnice kraškega kluba po kapi.

Po končanih terapijah sem šel na morje in kasneje v zdravilišče.

Kljub vsem nevšečnostim, ki mi jih je prinesla burja, sem spet agilen in vozim avto in kolo.