Kolesarski izlet v Prekmurje

Zlatka Babšek

Konec junija se je Sekcija za šport in žur odpravila v Prekmurje na izlet s kolesi.

Bilo nas je 8, torej je bilo potrebno s seboj vzeti 8 koles. Ker je to precej zamudno so naši fantje kolesa pobirali že dan prej in jih naložili na prikolico.

Marjan je zgodaj prišel po nas in v kombiju z osmimi sedeži in prikolico polno koles smo se odpeljali dogodivščini nasproti. Nekateri smo bili malce manj naspani, a vsi smo bili dobre volje v pričakovanju novega, lepega skupnega dne. Ob poti smo se ustavili na okrepčilu to je kavici, soku in sladkim dodatkom.

Okrepčani in polni dobre volje smo nadaljevali pot do Doljne Bistrice. Pričakala nas je Simona, njena mami in dva kužka, pa seveda obložena miza z dobrotami. Malce smo spet prigriznili, saj se dobrotam preprosto nismo mogli upreti.

Ura je neusmiljeno hitela in s kolesi smo se odpravili proti Kapci približno 8 km stran. Nekaj časa smo vozili po cestišču, nekaj pa po urejeni kolesarski poti med cesto in posajenimi pridelki, večinoma koruzi. Vreme nam je bilo naklonjeno, kljub vetru in nekaj oblakom skozi katere si je pot utiralo sonce.

Bili smo precej usklajeni, le mene so morali malce čakati. Kolesarila sem bolj počasi, saj je v mojih nogah malce manj moči, pa tudi zadnja plat me je bolela. Kljub temu nisem imela skrbi vedno je bil nekdo za menoj in me čuval.

Na cilj smo prispeli zadovoljni, saj nam je vsem uspelo prekolesariti nekaj kilometrov brez težav.

Cilj je izbrala Simona, to je bila gostilna Malibu v Kapci. Tu nas je Marjan počastil s kosilom in pijačo, saj je praznoval svoj pravi in novi rojstni dan, ki ga ima v razmaku nekaj dni. Čas je tekel ob prijetnem kramljanju, ki ga je spremljalo veliko smeha.

Pričelo je pihati, temnejši oblaki so se nam počasi približevali in nas opomnili, da se moramo odpraviti nazaj. Zadovoljni smo se povzpeli vsak na svoje kolo in se odpravili proti začetku svoje kolesarske avanture.

Na koncu so nas začele pozdravljati deževne kaplje, tako, da smo le pospravili kolesa se poslovili in se odpravili proti domu.

Skupaj smo preživeli čudovit dan. S kolesarjenjem smo poskrbeli za svoje zdravje in uživali v družbi s prijatelji iz Sekcije za šport in žur. Marjan pa je poskrbel za naše želodčke in seveda prevoz nas in koles.

Hvala vsem za čudovito preživet dan.