Pomladni izlet

Zlatka Babšek

Na lep pomladni dan smo se na povabilo Marjana odpravili na morje na izlet s kolesi. Bilo nas je osem opremljenih z dobro voljo in veseljem, da se ponovno družimo.

Marjan nas je prišel iskat s terenskim vozilom in prikolico. Ker smo na različnih krajih, nam je samo zbiranje in nalaganje koles vzelo precej časa, vendar nas dobra volja ni zapustila.

Ustavili smo se na parkirišču Žusterna, kjer so nas pozdravili topli sončni žarki in vonj morja. Odločili smo se, da bomo preizkusili novo kolesarsko pot od Žusterene do Izole, ki po novem poteka po zaprti cesti za promet. Dobre volje in polni energije smo se odpravili proti Izoli. Vdihovali smo čudoviti zrak z morja, ki je polnil naša pljuča s hlapi soli in nas napolnil z novo močjo. Sonce je že kar močno grelo in nas bogato obdarovalo z vitaminom D.

Postanek smo imeli pri članici obalnega kluba Loredani. Veseli srečanja smo malce poklepetali, si odpočili in se seveda skupaj fotografirali.

Počasi smo se odpravili nazaj, saj sem bila jaz že precej utrujena, moja kondicija namreč ni v najboljšem stanju. Ostali so to vedeli, zato je vedno bil nekdo v moji bližini in me varoval. Vesela sem, da imam take prijatelje. Hvala vam.

Nad Koprom smo se okrepčali s kosilom v pravi kraški gostilni. Ob dobri hrani in prijetnem klepetu je čas kar prehitro tekel.

Preživeli smo prekrasen dan na kolesih v naravi v bližini morja in seveda v najboljši družbi.