3. smučarski dan na Rogli

Zlatka Babšek

Letos je že tretje leto, ko smo se kapisti v okviru sekcije za šport in žur odpravili na smučišče. Kap nam je vsem korenito spremenila življenje. Po njej smo se morali odpovedati prejšnim aktivnostim in si poiskati nove. Vendar življenje je zmagalo. Počasi se je vrnila želja, da bi se spet ukvarjali z aktivnostmi iz življenje pred kapjo, seveda v okviru naših zmožnosti. Tako se vsako leto opogumi več kapistov. Odločijo se za ponoven spust po beli strmini, v čemer so v prejšnem življenju tako uživali. Letos je bila zima bolj skopa s snegom, pa smo se kljub temu odločili za smučanje. Nejc je izbral Roglo.

Vozili smo se po lepi zeleni dolini. Na smučišču pa je bilo na srečo dovolj snega ter tudi veliko drugih smučarjev. Najprej smo se sestali s člani kranjskega kluba, Albertom, Markotom in Pavletom. Iz Ljubljane pa smo bili Štefan, Marta, Nejc in Zlatka. Dogovorili smo se o poteku našega smučarskega dne.

Največ težav smo imeli z zapenjanjem smučarskih čevljev. Naše noge namreč še niso povsem rehabilitirane, zato težje obujemo smučarski čevelj. Z nekaj truda in veliko smeha je bila težava rešena. Smučarji so se odpravili proti vlečnici Uniorček, midva s Pavletom pa sva ob robu smučišča navijala. Vreme nam žal ni bilo naklonjeno. Marta in Marko sta letos smučala prvič po kapi, zato sta imela nekaj tekaj težav z ravnotežjem. Ostali pa so že pravi mojstri.

Po smučanju smo odšli na pozno kosilo. Ob dobri hrani in prijetnem druženje je čas hitro minil.

Tako smo letos preživeli dan rekreacije na smučeh. Bilo je prijetno, malo mrzlo in zelo zabavno. Vesela sem, da sem med ljudmi, ki se znajo še vedno veseliti življenja.

Vsako leto nas je nekaj več. Torej, le pogumno se nam pridružite!