Le varna smuka je užitek

Jernej Sluga-Nejc

Na povabilo Romana Šturma sem se v petek, 7. januarja, udeležil smučarskega dogodka »Le varna smuka je užitek« v Kranjski gori.

Vabljeni so bili demonstratorji alpskega smučanja, telemarka, carvniga, deskanja na snegu, otroci smučarske šole ASK Kranjska gora in smučarji s posebnimi potrebami.

Pokrovitelj je bilo Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. Smučanja sta se udeležila ministrica Katarina Kresal in minister za pravosodje Aleš Zalar.

Smučarji s posebnimi potrebami smo bili trije. Prvi udeleženec ima po amputaciji noge do kolen nadomestno protezo. Drugi je slaboviden in ga je pri smučanju usmerjala žena. Tretji pa sem bil predstavnik bolnikov po preboleli možganski kapi.

Nekajkrat smo se vsi spustli po smučišču.

Med kosilom sem zbrani družbi povedal, da sem bil pred kapjo smučarski učitelj. Želja po smučanju mi je ostala tudi po kapi, tako sem se nekega dne odločil in ponovno začel smučati. Vendar, ker nisem rad sam, sem želel, da se mi pridružijo tudi ostali kapisti. Uspelo mi je, da jih navdušim. Sedaj vsako leto smučamo na otroških progah. Pri tem je pomembno tudi naše skupno druženje in zabava.

Po kosilu smo vsi skupaj na progi »Kekec« predstavnikom tiska in televizije pokazali, kako smučamo.

Vesel sem, da sem dobil priložnost udeležiti se tega dogodka.

Spletna stran: www.mnz.gov.si