Kaj nam pa morejo…

Saša Kenda

Kapisti so se odločili, da bodo vikend v septembru preživeli malo drugače. "Iz Soče" kar na morje. Niti sami niso vedeli, zakaj ravno tja, v drugem življenju je namreč vse mogoče. Želja jih je gnala nekam drugam od vsakdana.

Iz Ljubljane po kopnem do Zadra, s katamaranom po morju na otok Silbo. Človek bi rekel, da je bog na tem otočku stresel iz mavhe vse, kar mu je ostalo. Preproste hiške, preproste in prijazne ljudi, neokrnjeno naravo in morje. Življenje na otočku utripa, čeprav ni šol in industrije in je povezava s kopnim samo enkrat na dan.

Na pol asfaltirani potki se je druščina namestila na koncu ulice v hiško polni doživetji. Vsakomur od njih življenje ne prizanaša, vendar so se s humorjem in razigranostjo vsak dan veselili jutrišnjega dne. Ob kavici, kopanju, sprehodih so pozabili na tegobe življenja v mestu in doma. Kaj je lepšega od polnega krožnika rib, hladnem vetru in vonja po morju ter iskrenih prijateljev. Pavle iz Gorenjske je druščini pripravljal hrano in pijačo, Štefan in Jernej iz Ljubljane sta skrbela za dobro voljo, punce so vedno poskrbele, da ni ničesar zmanjkalo in so pridno nabavljale kar je družba potrebovala.

Kaj jim pa morejo, če so vesel… v glavnem da so se imeli fajn.