Kapniki na 52. pohodu: "Pot ob žici"

Franc Cesar

Skupina kapnikov iz klubov bolnikov CVB Ljubljana, Maribor in Kranj smo se odločili, da se dne 10. maja 2008 udeležimo 52. pohoda "Pot ob žici". Idejni vodja za to aktivnost je bil naš Nejc, ki je gonilna sila za takšne in podobne akcije. Ni nas bilo težko prepričati za udeležbo na pohodu, čeprav nam je kap pustila precejšnje posledice.

Zmogli bomo, nam je govoril Nejc in tudi sami smo verjeli v sebe. Dejstvo da bomo udeleženci tako veličastne manifestacije v čast in spomin na okupirano Ljubljano in borbo proti fašizmu in nacizmu je pripomoglo k odločitvi za sodelovanje. Zbrali smo se na Dolenjski cesti na Rudniku in se na kontrolni točki vključili v ogromno množico pohodnikov na poti spominov in tovarištva. Vreme je bilo izredno primerno za hojo in ob veselem kramljenu med sabo enakimi so kilometri ostajali za nami. Večkrat smo si privoščili krajše počitke, pa tudi daljši pri Nejčevi mami v Murglah. Lepo nas je sprejela in pogostila. Kar težko se je bilo posloviti od tako prijetne in vesele gostiteljice.

Dobro razpoloženi smo pot nadaljevali do našega cilja pri koseškem Bajerju. Na poti smo srečali kar nekaj znancev iz "prejšnjega" življenja in bilo je prijetno slišati spodbojajoče bosede. Tudi bodreči pogledi in pozdravi nekaterih drugih udeležencev pohoda so nas spodbujali. Pozno popoldne smo prišli na naš cilj. Utrujeni, vendar zadovoljni da nam je uspel ta podvig. Vsak od nas je bil ponosen na sebe in celo skupino. Dokazali smo sebi, da se z vztrajnostjo in hotenjem marsikaj doseže in da je tudi življenje po kapi lahko bogato in lepo.

Zlatka, Marta, Miša, Pavle, Marko, Andrej, Samo in Nejc hvala vam za prijetno doživetje.