Varno koronsko druženje

Saša Kenda

Korona je oklestila masikaj, tudi dopust, ki sem si ga tako želela. Dokončno nisem načrtovala ničesar, saj se planirana doživetja ponavadi izjalovijo. Živela sem od danes do jutri.

Moj dolgočasni dan je prestregla pošta. Sekcija za šport in žur se odpravlja v Terme Olimia. Naš Nejc se je spet izkazal in uredil vse, da nam bo lepo. Tako dolgo sem čakala ta dan in bližal se je čas slovesa od doma na lepše.

Z avti smo prispeli do hotela Breza, kjer smo se po nastanitvi sestali na skupnem kosilu za okroglo mizo, ki je bila naša stalnica vse dni.

Naslednji dan nas je čakal obisk zdravnika. Začeli smo s skupinsko fizioterapijo, masažami in predpisano individualno terapijo.

Kljub temu, da smo tako „hitri“ smo se udeležili pohoda z baklami, poslušali zvočne kopeli z gongi, se zavrteli ob glasbi, obiskali čarodeja, sedeli ob kavi, se šalili in smejali.

Izkoristili smo bližino in obiskali Kumrovec, rojstni kraj Jopisa Broza Tita. V muzeju so razstavljeni dokumenti o njegovem življenju.

Ob kavi imeli smo pogovor z nevrologinjo Tadejo Hernja Rumpf, ki je specialistka fizikalne medicine in rehabitacije v Mariboru.

Ogledali smo si wellness Orhidelia, ki je pred več kot desetletjem odprl mogočna vrata v svet termalnih užitkov.

Resnično je naše počutje na prvem mestu, zato se zahvaljujem vsem za nepozabne in lepe dni.

Hvala vsem, prijaznemu osebju hotela, zdravstvenemu osebju, ki vrhunsko izvaja terapije in masaže ter hvala Nejci in sekciji, da sem lahko del tima.

September 2021